previous arrow
next arrow
Slider

Chippen

Het aanbrengen van een chip is een eenvoudige verrichting, waarbij met een injectienaald de chip onder de huid tussen de schouderbladen wordt aangebracht. Met behulp van een speciaal afleesapparaat is de, voor ieder dier unieke, code van de chip in beeld te brengen. Zodoende is uw dier makkelijk te identificeren door de dierenambulances en dierenartsen.

De gegevens van u en uw dier worden online geregistreerd bij de Backhomeclub. Wij melden u bij deze databank aan en via internet kunt u zelf uw gegevens en de gegevens van uw dier invoeren en, indien nodig, wijzigen. Via deze databank kunnen eenvoudig het chipnummer van uw huisdier en uw adresgegevens gekoppeld worden. Ook als uw dier in het buitenland is zoek geraakt, bent u via dit unieke chipnummer te achterhalen.

U kunt uw adresgegevens online opzoeken en wijzigen via www.backhomeclub.nl.

 

Chippen verplicht voor honden

Chippen en registreren is verplicht voor honden die geboren zijn na 1 april 2013. Pups moeten voordat zij 7 weken oud zijn worden gechipt, voordat ze 8 weken oud zijn moet de registratie zijn gedaan. Haalt u een hond uit het buitenland, dan is deze al gechipt. U moet er wel om denken dat de registratie van het chipnummer binnen 2 weken op uw naam gezet dient te worden. Het verdere leven van uw hond dient u de registratie actueel te houden. Dit wil zeggen dat u adreswijzigingen, verkoop van de hond of overlijden binnen 2 weken door moet geven aan de databank. Doet u dit niet dan riskeert u een boete.

Tevens zijn vanaf 29 december 2014 de regels omtrent het Europese dierenpaspoort veranderd. Dit heeft vooral gevolgen voor het reizen buiten Nederland. Als uw huisdier al een Europees dierenpaspoort heeft èn de identificatie van het dier is voor 29 december 2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29 december een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn. Verdere informatie over chippen, paspoort en het reizen met uw hond vindt u op www.LICG.nl.

Laatste nieuws

Het team van dierenkliniek Zandvoorterallee

wenst u fijne feestdagen toe.

 

Lees meer

Spoed?

Wij zijn buiten openingstijden te bereiken op: 0900-55 192 55

Contact en Adres

Zandvoorter Allee 18
2106 BX Heemstede
Telefoon: 023 - 528 93 19
Telefoon Spoed: 0900-55 192 55

Openingstijden

maandag: 8.00 – 17.00uur
dinsdag: 8.00 – 17.00 uur
woensdag: 8.00 – 17.00 uur
donderdag: 8.00 – 18.00 uur
vrijdag: 8.00 – 18.00 uur

Locatie