Zandvoorter Allee 18
2106 BX Heemstede
023 - 528 93 19

SPOEDNUMMER

Buiten openingstijden
0900 - 55 192 55

Informatie konijn

 

Konijnen kunnen wel 8 tot 15 jaar oud worden. Bij een goede socialisatie zijn het lieve aanhankelijke huisdieren. Omdat het konijn een sociaal dier is dat normaal in groepen leeft raden wij aan om altijd minimaal 2 konijnen te houden. Een konijn is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen knaagdier maar een haasachtige. Dit zie je o.a. terug in het gebit. Er zitten extra tandjes achter de bovensnijtanden waarop de ondersnijtanden kunnen afslijten, de stifttanden. Het gehele gebit van konijnen groeit altijd door, het is dus belangrijk dat dit juist afslijt. Een goede voeding speelt daarbij een grote rol.

Denk vooraf goed na over de huisvesting van uw konijnen. Belangrijk is dat konijnen niet op de tocht mogen staan en moeten beschikken over een goede schuilplaats (vooral buiten) tegen kou en regen. Vaak maken konijnen zelf een hoekje waar zij hun ontlasting doen. Dit hoekje moet u regelmatig schoonmaken (minimaal 1 keer per week). In de zomer is het raadzaam dit dagelijks te doen en eventueel kunt u bij ons een spray tegen ongedierte te bestellen. 

Konijnen zijn in de natuur prooidieren. Dit heeft tot gevolg dat zij hun zwakte/ziekte nauwelijks tonen. De beste manieren om de gezondheid van uw konijn optimaal te houden zijn preventie van ziekten door vaccinatie, een goede hygiëne en observatie van het gedrag. Let op hoeveel uw konijn eet/drinkt en wees alert op veranderingen in dit gedrag. Maak er een gewoonte van het konijn elke 4 weken te wegen. Zo kunt u in de gaten houden of uw konijn afvalt of aankomt. Let ook goed op de vorm en hoeveelheid ontlasting van uw konijn. Een konijn dat niets eet of geen ontlasting heeft is een spoedgeval, neem hiervoor z.s.m. contact op met de praktijk.

Op de volgende pagina's kunt u over diverse onderwerpen uitgebreidere informatie vinden. Klikt u op een onderwerp naar keuze.

We hebben recent ons privacybeleid bijgewerkt om uit te leggen hoe we uw persoonlijke gegevens beschermen in overeenstemming met de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU.
 Ons volledige privacybeleid kunt via de bali opvragen.