previous arrow
next arrow
Slider

Operaties

 

Uitvoeren van operaties

Voor het uitvoeren van operaties beschikken wij over een aparte operatieruimte; dit met het oog op de benodigde steriliteit. Wij maken gebruik van moderne anaesthesiemiddelen (waaronder gasanaesthesie) en bewakingsapparatuur om het risico van de narcose tot een minimum te beperken.

1e lijnsoperaties worden door ons uitgevoerd. Bij 1e lijnsoperaties kunt u denken aan castraties (zowel bij mannelijke als bij vrouwelijke dieren), het verwijderen van bulten en tumoren, wondcorrecties tot buikoperaties.

Voor 2e lijns operaties (dit zijn b.v. operaties aan botten en gewrichten of meer specialistische operaties aan weke delen) is het in de meeste gevallen mogelijk dat uw dier door een collega-chirurg in onze praktijk wordt geopereerd. Indien gewenst kunnen wij een specialist laten komen voor het uitvoeren van laprascopische sterilisaties (castratie van teven) of orthopedische chrurgie.

 

Volledige narcose

Voor vrijwel alle operaties is een volledige narcose noodzakelijk. Hoewel een narcose altijd een klein risico met zich meebrengt, zijn de tegenwoordige middelen zeer veilig te noemen. Wel is het zo dat bij toenemende leeftijd van het dier het risico wat groter wordt.

Om dit narcoserisico zo goed mogelijk in te schatten, voeren wij voor de operatie een lichamelijk onderzoek uit. Voor jonge, gezonde dieren is dit voldoende, maar voor oudere dieren kan het raadzaam zijn voor de operatie wat bloed af te nemen ter controle van de verschillende orgaanfuncties, met name de lever en de nieren.

Operaties worden bij ons altijd ’s ochtends uitgevoerd. U brengt uw dier nuchter naar de praktijk (dat wil zeggen vanaf de avond ervoor geen eten geven; water mag wel). Dit is nodig om braken en het risico van verslikken tijdens de narcose te voorkomen. Het is prettig als de honden goed uitgelaten zijn als ze op de praktijk komen. Na de operatie kan uw dier onder ons toezicht bijkomen in de speciale opnameruimte. In de middag gaan de meeste dieren weer mee naar huis.

Als uw dier nazorg nodig heeft, is er de mogelijkheid om het dier op te nemen tot hij of zij voldoende is hersteld. Tijdens deze recovery of herstelperiode kunnen katten en diverse kleine knagers warm gehouden worden in de couveuse, daarin krijgen zij ook extra zuurstof toegedient.

U ontvangt instructies waar u thuis op moet letten en in welke situaties overleg met de dierenarts noodzakelijk is. Tien dagen na de operatie zien wij u en uw dier graag terug voor wondcontrole en, indien nodig, het verwijderen van de hechting. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Laatste nieuws

Het team van dierenkliniek Zandvoorterallee

wenst u fijne feestdagen toe.

 

Lees meer

Spoed?

Wij zijn buiten openingstijden te bereiken op: 0900-55 192 55

Contact en Adres

Zandvoorter Allee 18
2106 BX Heemstede
Telefoon: 023 - 528 93 19
Telefoon Spoed: 0900-55 192 55

Openingstijden

maandag: 8.00 – 17.00uur
dinsdag: 8.00 – 17.00 uur
woensdag: 8.00 – 17.00 uur
donderdag: 8.00 – 18.00 uur
vrijdag: 8.00 – 18.00 uur

Locatie